Het belang van zonnecrème

Moet je je huid beschermen als de zon niet schijnt? Ja! De zon geeft namelijk zowel UV-A als UV-B straling. Wat dit juist betekent, ontdek je in deze blog.

UV A-stralen zijn stralen die altijd aanwezig zijn. Ook als het bewolkt is. De “A” staat namelijk voor het Engelse woord “aging”, wat veroudering betekent. Dit type stralen zal namelijk diep in je huid dringen en het collageen dat zich daar bevindt, beschadigen. Zo veroorzaken ze rimpels, pigmentvlekken en zelfs huidkanker.

Daarnaast hebben we ook UV-B stralen. De “B” staat voor het Engelse woord “burning”, wat letterlijk verbranden betekent. Logischerwijs zijn deze stralen ook het sterkst rond de middag. Ze kunnen de buitenste huidlaag, of ook wel de epidermis genoemd, beschadigen. Zo uit deze beschadiging zich voornamelijk in zonnebrand, maar kan dit ook leiden tot huidkanker.

Daarom is het zeer belangrijk om je steeds goed te beschermen tegen de zon! Niet alleen als je naar buiten gaat, maar ook binnen. Want zoals eerder aangehaald, zijn UV-A stralen altijd aanwezig. Dus zelfs achter een raam kunnen deze stralen een impact hebben!

Smeer daarom je huid steeds in met een goede zonnecrème. Liefst factor 50. En dit het hele jaar door. Zo bescherm je je niet alleen tegen huidkanker, maar ga je ook het verouderingsproces van jouw huid vertragen. Een kleine tip: breng je SPF elke dag aan na je dagcrème in jouw skincare routine.

En ja hoor, geen zorgen! Zelfs mét zonnecrème zal je nog steeds bruinen. En jouw bruin zal zelfs veel langer blijven! Een win-win!

Ontdek het aanbod aan kwaliteitsvolle zonnecrèmes en aftersun bij Beauty’ael.

%d bloggers liken dit: