Purging – allergische reactie of detox?

Niets zo lastig als met je nieuwe skincare routine starten en plots een opstoot van puistjes, schilfers of een droge huid krijgen. Een logische eerste reactie: ik moet stoppen met deze producten! Ik heb een allergische reactie! Mijn huid kan deze producten niet verdragen! 

Als er geen parfum of parabenen in de producten zitten, is dit wellicht geen allergische reactie, maar wel purging. 

Purging is een reactie van de huid op cosmetica. De huid reageert als een gevolg van het versnellen van de celvernieuwing. De huid begint zich te zuiveren en gooit alle troep eruit. Daardoor kan je tijdelijk last krijgen van een droge, schilferige huid, puistjes en/of bultjes. 

Maar wees gerust! Na een paar weken trekken deze reacties weg.

Huidverbetering is en blijft een traject. En dit traject kan je best met de juiste expertise starten. Bijkomend duurt het vaak 4-6 weken vooraleer je effectief goede resultaten kan zien. Dus een belangrijke tip: hou de moed erin en bijt even door! Door een consistente en persoonlijke skincare routine zal je uiteindelijk jouw gewenste resultaat boeken.

Ps, bij deze ingrediënten is de kans groot dat purging ontstaat: vitamine A, vitamine C en zuren. 

Wil je graag meer informatie of advies over jouw skincare routine? Maak dan eenvoudig een afspraak via onze website en we helpen je graag verder!

%d bloggers liken dit: