Skin food?

Skin food? Wat wil dit juist zeggen? Je bent wat je eet? Correct! Alles wat je eet heeft namelijk ook een effect op je huid. 

Welke ingrediënten zijn dit dan? Dat ontdek je in deze blog.

Allereerst is er avocado. De gezonde vetten in avocado hebben een invloed op de soepelheid en hydratatie van de huid. Deze vetten zijn ook te vinden in vis, noten, etc. 

Zo zijn walnoten een bron van verschillende elementen. Denk maar aan zink, wat ook aanwezig is in broccoli, en helpt tegen ontstekingen van de huid zoals acne. Daarnaast bevatten deze noten ook vitamine E, proteïne, omega 3 en omega 6 vetzuren. 

Broccoli bevat niet alleen zink, vitamine A en vitamine C. Alle elementen die essentieel zijn voor een goede huidconditie.

Ook blauwe bessen zijn rijk aan vitamine A en C, aangevuld met antioxidanten en vezels. Deze combinatie zorgt niet alleen voor een glanzende huid, maar ook voor een trager verouderingsproces van de huid. 

Daarnaast zitten tomaten ook vol met vitamine C. En lypoceen, en bèta caroteen. Hierdoor houden tomaten je huid gezond en beschermd tegen de zon.

Bèta caroteen? Wat doet dit dan precies? Dit element is ook in grote hoeveelheden terug te vinden in zoete aardappelen en gaat in tegen de uitdroging van de huid. Yes!

Het laatste, en misschien verrassend, element in dit lijstje is yoghurt. In één portie yoghurt zit niet alleen 80 tot 89% water, maar ook nog eens vitaminen B2, B5, B12 en calcium. Deze vitaminen bevorderen hydratatie en de genezing van de huid. Een win-win.

Onze conclusie: gebruik dus wat vaker deze ingrediënten, en geniet van de smaak en het resultaat!

%d bloggers liken dit: