Dermaplaning. Dé manier om vanaf 0 te starten.

Dermaplaning. Je hebt de term wellicht al zien voorbijkomen op sociale media, maar wat is dit nu precies? 

Dermaplaning is een gezichtsbehandeling waarbij een steriel chirurgisch mesje gebruikt wordt om donshaartjes, dode huidcellen, make-up resten en vuil te verwijderen van de huid. Het mesje schraapt letterlijk de huid proper. En dit gebeurt (gelukkig) pijnloos. De huid wordt niet beschadigd tijdens de behandeling omdat het mesje en de bijbehorende techniek hier zo op ontworpen zijn.

De behandeling is overgewaaid vanuit Amerika omwille van de geweldige resultaten. Maar zo nieuw is deze techniek eigenlijk niet. Al meer dan 40 jaar maakt de medische sector hier gebruik van om de huid voor te bereiden op bijvoorbeeld laserbehandelingen. Bij dermaplaning wordt de focus eerder gelegd op het gezicht en de hals.

Hoe gaat dit nu juist in z’n werk? De huid wordt eerst gereinigd en vervolgens ingesmeerd met een olie om ervoor te zorgen dat het steriele mesje over de huid glijdt. Zo worden alle donshaartjes, dode huidcellen en vuil van de huid verwijderd. De huid kan achteraf wat rood zien, maar dat is normaal. En dit verdwijnt ook na enkele uren. 

Hold on. Donshaartjes worden verwijderd? Zullen deze haartjes dan dikker of donkerder terug groeien? Nee, geen zorgen! Dat is niet het geval omdat de haartjes aan de oppervlakte worden afgesneden en zo geen impact hebben op de structuur of de groei van de haarfollikel.

Dermaplaning kan je in het instituut ook combineren met een andere gezichtsbehandeling zoals de Better Skin Facial of de Deluxe Facial met behulp van het EF Skin Care-apparaat. The best of both worlds!

Voor een optimaal resultaat kan je een dermaplaning behandeling om de 4 tot 6 weken herhalen. Zo geniet je steeds van een zachte en stralende huid. 

Zijn er zo nog voordelen? Ja, zeker! We sommen ze graag even voor je op:

  • Een egale en zachte huid
  • Een stralende teint
  • Pigmentvlekken verhelderen
  • Een acnégevoelige huid verminderen
  • Actieve ingrediënten worden beter opgenomen in de huid
  • Bonus: Make-up zal er mooier uitzien en blijft langer zitten

Overtuigd van deze vooruitstrevende behandeling? Maak dan eenvoudig je afspraak via onze website.
Wil je graag nog wat meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!